Rząd: CORACIIFORMES – KRASKOWE

Żołna obrożna

Merops leschenaulti Vieillot, 1817 – Chestnut-headed Bee-eater

merops_leschenaulti_L2203_900x600

Park Narodowy Yala (Sri Lanka); 07.03.2017

  • Merops_leschenaulti_01
  • Merops_leschenaulti_02
  • Merops_leschenaulti_03
  • Merops_leschenaulti_04
  • Merops_leschenaulti_05
  • Merops_leschenaulti_06
  • Merops_leschenaulti_07
  • Merops_leschenaulti_08
  • Merops_leschenaulti_09
  • Merops_leschenaulti_10
  • Merops_leschenaulti_11
  • Merops_leschenaulti_12
  • Merops_leschenaulti_13
  • Merops_leschenaulti_14
  • Merops_leschenaulti_15
  • Merops_leschenaulti_16
  • Merops_leschenaulti_17
  • Merops_leschenaulti_18
  • Merops_leschenaulti_19
  • Merops_leschenaulti_20
  • Merops_leschenaulti_21
  • Merops_leschenaulti_22
  • Merops_leschenaulti_23
  • Merops_leschenaulti_24

Żołna wschodnia

Merops orientalis Latham, 1801 – Green Bee-eater

merops_orientalis_ceylonicus_L2123_900x600

M. o. ceylonicus Whistler, 1944: Sanktuarium Wirawila Tissa i Park Narodowy Yala; 06.03. i 07.03.2017

  • Merops_orientalis_01
  • Merops_orientalis_02
  • Merops_orientalis_03
  • Merops_orientalis_04
  • Merops_orientalis_05
  • Merops_orientalis_06
  • Merops_orientalis_07
  • Merops_orientalis_08
  • Merops_orientalis_09
  • Merops_orientalis_10
  • Merops_orientalis_11
  • Merops_orientalis_12
  • Merops_orientalis_13
  • Merops_orientalis_14
  • Merops_orientalis_15
  • Merops_orientalis_16
  • Merops_orientalis_17
  • Merops_orientalis_18
  • Merops_orientalis_19
  • Merops_orientalis_20
  • Merops_orientalis_21
  • Merops_orientalis_22
  • Merops_orientalis_23
  • Merops_orientalis_24
  • Merops_orientalis_25
  • Merops_orientalis_26
  • Merops_orientalis_27
  • Merops_orientalis_28
  • Merops_orientalis_29
  • Merops_orientalis_30
  • Merops_orientalis_31
  • Merops_orientalis_32
  • Merops_orientalis_33
  • Merops_orientalis_34
  • Merops_orientalis_35
  • Merops_orientalis_36
  • Merops_orientalis_37
  • Merops_orientalis_38
  • Merops_orientalis_39
  • Merops_orientalis_40
  • Merops_orientalis_41
  • Merops_orientalis_42
  • Merops_orientalis_43
  • Merops_orientalis_44

Żołna modrosterna

Merops philippinus Linnaeus, 1767 – Blue-tailed Bee-eater

merops_phillippinus_javanicus_L9375_900x600

Otulina Rezerwatu Lęśnego Sinharaja, Park Narodowy Bundala oraz Negombo (Sri Lanka); 04.03, 08.03 i 09.03.2017

  • Merops_philippinus_01
  • Merops_philippinus_02
  • Merops_philippinus_03
  • Merops_philippinus_04
  • Merops_philippinus_05
  • Merops_philippinus_06
  • Merops_philippinus_07
  • Merops_philippinus_08
  • Merops_philippinus_09
  • Merops_philippinus_10
  • Merops_philippinus_11